„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015

Mutatószámaink:

(2017. 4. negyedév)

ÁKÓ:

Nincs adat az NKH mérése alapján!

VSM:

„B” kategória

Elmélet: 53,14%

Gyakorlat: 36,36%

KK: 154.250 ft

Az ÁKÓ miatt nincs mérhető adat!
 


 

Szeretettel köszöntöm Önöket a Gyulai Szakképzési Centrum honlapján!

2015.07.01.

A szakképzési rendszer átalakítása során 2015. július 1-től országosan 44 szakképzési centrum kezdte meg működését, melyek közül az egyik székhelye Gyulán található.

A szakképzési centrumunkhoz tartozik az orosházi Tisza Kálmán, a szarvasi Székely Mihály, a szeghalmi Szigeti Endre, a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán, a gyulai Harruckern János és a dévaványai Szakképző Iskola és Kollégium.

A Gyulai Szakképzési Centrum önálló gazdálkodással és működéssel rendelkező szervezet.

A szakképzési intézményrendszer hatékonyabb, összehangoltabb működésének elősegítése mellett szorosabbá teszi az intézmények közötti kapcsolatot, továbbá gyorsabb és rugalmasabb reagálási lehetőséget biztosít a munkáltatói, gazdasági igények változására.

Centrumunk szakgimnáziumaiban (volt szakközépiskola) szakmai érettségi vizsga és szakképesítés szerezhető. Ennek megfelelően a 9-12. évfolyamon az egységes kerettanterv szerinti közismereti képzés mellett szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik, az ezt követő évfolyamon pedig az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) meghatározottak szerint érettségi végzettséghez kötött, a szakmai érettségi ágazatához tartozó képesítés szakmai vizsgájára készítjük fel diákjainkat. Az érettségit követően érettségire épülő emelt szintű technikus szakképesítés szerezhető; a képzés 4+1 éves.

A szakiskolák helyébe lépő szakközépiskoláinkban az első három év után szakmai vizsgát tehetnek a diákok, majd további két év alatt felkészülhetnek az érettségire, a képzés időtartama 3+2 év.

A felnőttoktatás keretein belül lehetőséget biztosítunk a második ingyenes szakképesítés megszerzésére akár keresztfélévben (február) történő beiratkozás mellett is.

Felnőttképzésünkkel a gazdaság igényeihez rugalmasan igazodó, folytonosan bővülő képzéseket kínálunk piaci alapon mindazon gazdálkodók és munkavállalók számára, akik ezt a képzési formát választják.

 

Tisztelettel:
Kovács Zsuzsanna
főigazgató

 

„Képzéseinkkel a jövődért!”

« Visszalépés